helter er ikke menn i tights og kappe

Helter blir som oftest fremstilt som noen med superkrefter som stopper forbrytere og skurker, men hverdagsheltene er de viktigste heltene vi har. Det er mange enkeltindivider som har andre enkeltindivider som helter, for eksempel en idrettshelt eller en sanger du ser veldig opp til, men hvem som helst kan være en helt. Du kan være en helt for andre, hvem som helst kan gjøre en forskjell. 

No one sits with him, he doesn't fit in

But we feel like we do when we make fun of him

Cause you want to belong do you go along?

Cause his pain is the price paid for you to belong

It's not like you hate him or want him to die

But maybe he goes home and thinks suicide

Or he comes back to school with a gun at his side

Any kindness from you might have saved his life

 

Heroes are made when you make a choice

 

You could be a hero

Heroes do what's right

You could be a hero

You might save a life

You could be a hero, You could join the fight

For what's right for what's right for what's right

 

No one talks to her, she feels so alone

She's in too much pain to survive on her own

The hurt she can't handle overflows to a knife

She writes on her arm, wants to give up her life

Each day she goes on is a day that she is brave,

Fighting the lie that giving up is the way,

Each moment of courage her own life she saves

When she throws the pills out a hero is made

 

No one talks to him about how he lives

He thinks that the choices he makes are just his

Doesn't know he's a leader with the way he behaves

And others will follow the choices he's made

He lives on the edge, he's old enough to decide

His brother who wants to be him is just nine

He can do what he wants because it's his right

The choices he makes change a nine year old's life

 

Little Mikey D. was the one in class who everyday got brutually harassed

This went on for years until he decided that never again would he shed another tear

So he walked through the door, grabbed a four four out of his father's dressing drawer

And said I can't take life no more

And like that life can be lost

But this ain't even about that

All of us just sat back and watched it happen

Thinkin' it's not my responsibility to solve a problem that isn't about me

This is our problem

This is just one of the daily scenarios which we choose to close our eyes

Instead of doing the right thing

If we make a choice and be the voice for those who won't speak up for themselves

How many lives would be saved, changed, rearranged

Now it's our time to pick a side

So don't keep walkin' by

Not wantin' to intervene

Cause you wanna exist and never be seen

So let's wake up and change the world

Our time is now

Denne teksten er så perfekt i mine øyne. Tenk så mange mennesker det er som står på sidelinjen og ser på at mennesker har det vondt eller blir mobbet og ikke gjør noenting. Noen bryr seg kanskje ikke, noen synes kanskje det som skjer er helt grusomt, men føler de ikke har noe å gjøre med det så de holder seg utenfor. Tenk så mange helter det hadde vært i denne verden om man trådde inn i slike sammenhenger. Det som inspirerte meg til å skrive dette innlegget var en tweet som ble skrevet på twitter i går om at noen hadde sett på en suicidal jente på livestream og skrevet så mye ille sammen at hun til slutt hadde hengt seg på kamera foran dem. Grunnen deres til at dette ikke var slemt av dem var at de ikke kjente vedkommende, "det var jo bare en tilfeldig jente på internett, hun hadde sikkert tatt selvmord uansett." Hvordan kan man vite det? Jeg tror, at når mennesker går så langt at de livestreamer når de er så langt nede at de er på nippet til selvmord, er det et desperat skrik om hjelp, et desperat siste forsøk til å bevise det fnugget av håp de har om at livet deres kanskje er verdt for noen, selv om de ikke kjenner vedkommene. "You could be a hero, a little kindness from you might save a life."

Jeg har motatt mange meldinger, og i noen av dem har jeg blitt fortalt at jeg har reddet et liv, jeg, Maria, som bare blogger om ting jeg synes er vanskelige og prøver å hjelpe andre med å komme gjennom det jeg selv har gått gjennom. Aner dere hvor godt det føles? Å vite at noen fremdeles er i live delvis på grunn av ting jeg har skrevet og snakket med folk om, det er det beste jeg kan høre. Det er tusen ganger bedre enn alle komplimenter i verden. Tenk så fint det er, at uansett hvor vondt du har hatt det, så kan din smerte hjelpe andre gjennom deres. Dere som ikke har hatt det vanskelig eller vært på et så tungt sted, dere kan også hjelpe. "Jeg er her for deg" eller "vil du snakke om det vil jeg gjerne høre" kan endre så utrolig mye. Hvis du ser noen ha det fælt, hvor mye koster det da deg å si noen få enkle ord eller bare sende et smil? Jeg kjente en helt. Han het Joshua Christopher, og han gikk bort alt for tidlig. Jeg savner han hver dag, og han var virkelig en helt uten like. Han så alle og alle husker han som en som var god og snill mot absolutt alle, som en som brydde seg. Ingen visste at Joshua kom til å dø, det ene sekundet var han der, det andre ikke. Hvilket menneske vil du bli husket som når du er død? 

Ting du kanskje ikke tenker på som store kan gjøre en enorm forskjell. Du tenker kanskje ikke at det at du og vennene dine stenger ute en person i klassen deres, og du tenker kanskje ikke at et smil til det samme mennesket en dag kan bety noe. Begge deler betyr noe. Mange mobbere er kanskje ikke helt klare over at det de driver med oppfattes som mobbing på samme måte som mange helter ikke er klare over hvor mye den godheten de viser andre kan betyr for dem. Velg å være en helt, du kan redde så mange uten å engang være klar over det selv. Jeg husker så godt hvor mye jeg satte pris på hyggelige kommentarer eller bare smil i den perioden jeg hadde det verst. Alle de menneskene var helter for meg, og nå vil jeg være en av dem selv. 

-Maria 

17 kommentarer

Ingrid

18.10.2013 kl.22:11

Du er så FANTASTISK Maria! Du er virkelig mitt største forbilder, stå på

du har vert en stor del av prosjekte mitt "100 dager skadefri"! TUSEN HJERTELIG TAKK! Du aner virkelig ikke hvor mye du betyr for meg..<3

Mari

18.10.2013 kl.22:14

Dette er det fineste jeg noen sinne har lest.

Maria

18.10.2013 kl.22:15

Ingrid: <3<3 så utrolig godt å høre

stineheggem

18.10.2013 kl.22:23

DU er virkelig et forbilde. Dette er det vakreste jeg har lest, og det gjorde inntrykk. Barn skulle lært om dette på skolen.

Maria

18.10.2013 kl.22:26

stineheggem: <3<3 det er jeg helt enig i, jeg synes det er latterlig at ting som dette ikke er en del av undervisningen

Erina pettersen

18.10.2013 kl.22:29

Dette må være noe av det fineste jeg har lest! Du er virkelig et forbilde for mange,du er et forbilde for meg!<3

Maria

18.10.2013 kl.22:44

Erina pettersen: tusen takk!

Fææn

19.10.2013 kl.12:33

Hvor er den teksten fra? Den engelske assa, virker som en sang eller noe sånt :)

Maria

19.10.2013 kl.14:05

Fææn: Ja, det er Hero Red Pill mix - Superchick

Meg

26.10.2013 kl.01:02

Dette innlegget var fantastisk. DU er en hverdagshelt Maria.

aamalieb

28.10.2013 kl.18:12

Du er en helt og inspirasjonskilde for fler enn du kanskje tror, så stå på! For helten min er ikke en mann i tights, men ei jente i rose-skjørt og rød t-skjore :-)

Tina

28.10.2013 kl.22:08

Jeg blir så inspirert av deg til og bli et bedre menneske!

Amalie

28.10.2013 kl.22:16

Hei Maria! Kan du ikke skrive et nytt blogg innlegg snart? det hadde vært supert!!! Jeg er innom bloggen din hver dag i håpet om at det skal ha kommet et nytt innlegg :( Jeg elsker klesstilen din og alt. Du er virkelig en inspirasjon, og det at du tør å ha din egen stil å snakke ut om ting som ellers så tubu belagt er virkelig tøft! Du må være super stolt av deg selv, at du er så vakker og pen og tør å skille deg ut. Jeg sliter en del selv med en del forskjellig. Og det er så motiverende å se på deg, og at du kjemper i mot depresjon og angst og at du står i mot kroppspress. Dette ble en ganske lang kommentar.. haha

Håper at ting ordner seg for deg etterhvert. selvom det ikke ser så lyst ut så må du huske på at du er en utrolig vakker og sterk jente som kan få til så utrolig mye. og som kan uttrette så mye i denne verden. Selvom man tenker at ingen hadde brydd seg om man blir borte., så er ikke det sant. Du kommer til å få det bedre etterhvert. kanskje ikke i morgen. eller neste uke. eller om et år. men en dag kommer du til ¨få det bra. og da vil du være glad for at du overlevde dette. Jeg kjenner det på meg at du kommer til å få det bra en dag! <3 unnskyld for at det ble så langt.. håper du ser dette og leser det. Det hadde vært et stort pluss om du også trodde på dette, for dette er sannheten. og værsåsnill å blogg litt oftere!

Maria

29.10.2013 kl.20:41

aamalieb: åååå<3

30.10.2013 kl.17:30

Det der tror jeg er det beste jeg noen gang har lest. Og bare det og huske på at et lite smil kan gjøre en stor forskjell!

Digger deg!

Mari

30.10.2013 kl.20:06

Først vil jeg si at det du skrev her gir så utrolig mye mening. Jeg sliter egentlig ikke med noe selv, men jeg ser mennesker rundt meg som gjør. Jeg prøver å hjelpe dem, men det er så vanskelig. Selv går jeg i 9. I høst begynnte det en ny jente i 8., og jeg ser at hun sliter. Hun har ingen å ver med, og hun ser så trist ut. Jeg har så lyst å hjelpe, men jeg vet ikke hvordan. Jeg smiler til henne når jeg møter henne i gangene, men jeg føler ikke at det hjelper. Vi har aldri snakket sammen, og hun vet sikkert ikke en gang hva jeg heter

Martine

06.11.2013 kl.18:16

Du er et av de beste menneskene jeg vet om, og jeg kjenner deg ikke engang. Dette innlegget er det fineste jeg har lest, det gjorde så inntrykk på meg. Stå på, du er uten tvil forbildet mitt!

julie

14.11.2013 kl.23:41

For et helt utrolig fint innlegg.

Skriv en ny kommentar

Maria

Maria

17, Asker

instagram: krystallisert twitter: krystallisert snapchat: krystall1sert KONTAKT: krystallisertblogg@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits