Du ser deg selv helt feil

(Dårlig) selvtillit. (Dårlig) selvbilde. (Dårlig) selvfølelse.

Jeg har hatt en ekstremt dårlig dag i dag, jeg er helt på bunnen, har bare ligget i sengen og vært lei meg og sur helt siden jeg kom hjem fra skolen. Å ha dårlig selvtillit og selvbilde er så utrolig slitsomt. Kombinert med angsten, gjør det ofte at jeg ikke tør å forlate huset. "Du kan jo ikke ha dårlig selvtillit du? Du får jo titalls komplimenter hver eneste dag?" er noe av det som irriterer meg mest å høre. At selvtillitten din bestemmes av hva andre sier til deg er jo ikke riktig i det hele tatt. Selvfølgelig kan den påvirkes litt i forskjellige retninger, desverre enklere i negativ retning enn i positiv. 

"Then someone tells me how good I look and for a moment, for a moment I find hope". Sånn fungerer det litt, hvertfall for meg. Komplimenter og kommentarer er aldri forgjeves, man prøver som regel det beste man kan å ta dem til seg fordi det er jo ingen som har lyst til å ha dårlig selvtillit, det er jo kjempekjipt å føle seg så mye dårligere enn alle andre hele tiden, men man kan ikke basere sin egen selvfølelse på hva man får høre fra andre, det ligger jo i bunn og grunn i hvordan du ser deg selv og hvorvidt du klarer å godta den du er og like det. 

Du_ser_deg_selv_helt_feil. Jeg kan garantere deg at alle andre ser deg finere enn det du ser deg selv, vi er alt for strenge mot oss selv. 

Jeg kan ærlig inrømme at det nesten ikke går en eneste dag uten at jeg ser meg selv i speilet og gråter over hva som møter blikket mitt, men det er det kun jeg som kan gjøre noe med selv, og sånn er det for dere også. Vi må akseptere at vi er som vi er, og lære oss å like det. 

Ikke sammenlign deg selv med andre. Det vil ALLTID være noen som er "bedre" enn deg, og det kommer absolutt ikke noe godt ut av å hele tiden skulle se på jenter/gutter du synes er bedre enn deg selv på de tingene du er misfornøyd med. Prøv å huske at de også sikkert tenker noe av det samme om seg selv som du tenker om deg, det kan godt hende at du er den personen et annet menneske sammenligner seg selv med og skulle ønske de var mer som. De du ser på som perfekte ser nok på seg selv som noe langt ifra, det er utrolig mange fine mennesker som har langt ifra den selvtilliten de fortjener.

Fokuser på det positive ved deg selv istedenfor det negative. Du tenker kanskje at det ikke er en eneste positiv ting ved deg selv, og tro meg, jeg kjenner den følelsen, men noe er det alltid. Det kan være alt fra at du har pene hender, til at du kler hårbøyler, eller at du er flink til å bli kjent med nye mennesker. Alt er en start. Når du først begynner å legge merke til positive ting ved deg selv, er det så mye enklere å finne mer og mer positivt, og kanskje tro på alt du forteller deg selv er bra ved deg etterhvert.

"Butterflies can't see their wings. They can't see how beautiful they are, but everybody else can."

Selv om jeg fremdeles sliter utrolig mye med å tenke positivt om meg selv og å tørre å være ute blant mennesker uten å tenke at alle ler av hvor stygg jeg er, må dere vite at dere har hjulpet meg utrolig mye et stykke på veien. Dere som følger meg her, på twitter og på instagram, tusen takk. Dere letter virkelig angsten for hva andre tenker om meg og får meg til å tenke at kanskje ikke hvertfall alle synes jeg er så grusom som jeg selv synes noen av dagene. Jeg vet jeg må bygge opp selvtilliten min selv, og at jeg må lære å like meg selv, men dere hjelper virkelig meg med det, og det setter jeg sånn pris på. Jeg prøver så godt jeg kan å ta til meg alt det fine dere skriver til meg, og det betyr så utrolig mye. 

Prøv å ta til dere alle komplimenter dere får. Menneskene som gir dem hadde ikke gitt dem om det ikke var noe sannhet i dem, prøv å huske det. x

Hadde satt pris på om dere kunne begynne med en gang, kommenter noe dere liker ved dere selv i kommentarfeltet under, det kan være hva som helst! Jeg lover dere at dere alle har noe dere kan skrive, hvis ikke dere kommer på noe ser dere det bare ikke selv (enda.) 

Hva syntes dere om innlegget? Stor klem fra Maria x

3 kommentarer

Ingeborg Fegth

29.08.2013 kl.00:04

Du er så nydelig, og jeg elsker det du skriver! Du vet jeg digger deg og jeg beundrer deg så mye.

Jeg er fornøyd med rumpa mi, for den svikter meg aldri!

Vibecke

29.08.2013 kl.00:06

Jeg liker øynene mine.

Anonym

29.08.2013 kl.00:09

Fortsett å skrive, du er ikkje bare flink men også veldig inspirerende! Takk for at du deler så mye her på bloggen <3

Jeg liker beina mine

Hilde

29.08.2013 kl.00:11

Jeg hater den jeg er, jeg er stygg som faen. Jeg tror grunnen til at flere og flere av "vennene" mine ingnorer meg er fordi jeg er så jævla stygg, både på innsiden og utsiden.

Hedda-Marie

29.08.2013 kl.00:25

Du er så utrolig nydelig, og som du skriver at alt for mange som er så utrolig pene ikke fortjener den selvtilliten de har, vel sånn tenker jeg om deg. Du er virkelig et forbilde i mine øyne<3

Hvis jeg skulle valgt ut en ting jeg liker ved meg selv må det bli håret:)

Maria

29.08.2013 kl.00:42

Hilde: det nekter jeg å tro

Benedikte

29.08.2013 kl.00:48

Veldig sant alt du skriver! Bra :):)

Tror jeg er en ganske omtenksom person

29.08.2013 kl.07:28

Jeg liker håret mitt, tror det e fordi det er det jeg får mest komplimenter på:-)

Antonia

29.08.2013 kl.08:37

Du har sikkert hørt dette et titals ganger, men du er uttolig flink til å uttykke deg ved hjelp av tekst! Det er en positiv egenskap, håper du ikke slutter med det første:)

Jeg liker veldig godt kroppsfasongen min, om ikke det blir for rart?

Kristine

29.08.2013 kl.18:52

Det jeg oftest får komplimenter på er øynene mine, og det er nok de jeg liker best ved meg selv

Oda

29.08.2013 kl.19:06

Du er flott og du er utrolig flink til å utrykke deg og du inspirerer meg. Du er en fighter og du er utrolig sterk. Jeg håper med hele mitt hjerte at du kommer deg gjennom de tunge tingene. Jeg heier på deg.

"Det er utrolig mange fine mennesker som har langt ifra den selvtilliten de fortjener." Du er en av de menneskene Maria.

Maia

29.08.2013 kl.21:42

Utrolig bra innlegg!

Jeg både liker og misliker flere sider ved meg selv. Det kommer litt an på dagen og humøret. Noen dager synes jeg at jeg ser ufattelig stygg ut, mens andre dager er jeg så fornøyd med utseende mitt at jeg må speile meg i alle vinduene jeg passerer på vei til skolen.

Det jeg liker best ved meg selv sånn utseendemessig er kanskje hendene mine, og håret og øyenfargen. Også er jeg ganske stolt over at jeg har klart å bli kvitt den voldsomme sjenansen jeg har hatt i mange år, og endelig klart å få meg venner!

sinnjadritt

29.08.2013 kl.22:16

Du er så jævlig fin. Du har lært meg og faktisk like meg selv som den personen jeg er, tusen takk for at du har hjulpet meg videre selv i de vanskeligste stadiene. Stay strong

Ida Hermine

30.08.2013 kl.14:48

Fint innlegg. Du skriver veldig bra. :)

Johanne

30.08.2013 kl.16:15

Jeg liker hendene mine. Fingrene er lange, og de ser slanke ut selv om jeg må bruke M-L i ringer, haha.

T

30.08.2013 kl.21:32

Hos meg er det ikke nødvendigvis utseendet mitt jeg sliter med, men heller hvordan jeg føler meg rundt andre. Jeg krymper meg bare sammen og føler meg så liten, så teit og rar, at ingen liker meg, at alle skygger unna meg, fordi hvem vil være venn med noen som meg? Jeg tror jeg har blitt litt paranoid, og tolker alt feil for tida, men ... hva skal man gjøre? Og når jeg ligger nede i gropa for dagen, tenker jeg at alt på selv er stygt. Personligheten, utseendet, alt egentlig... Jeg tenker at alle stirrer på meg, og tenker stygge tanker. "Jeg er glad jeg ikke er henne." Men du har helt rett. Noen dager er dårlig, noen er bra. Mine dårlige er ekstremt forferdelige.

I dag er ikke en sånn dag. Den startet ganske bra, men endte litt dårlig. Nå går det bra igjen (!), og jeg tror kanskje at det fineste med meg selv må være ringefingerene og lillefingrene mine, fordi de er så fint formet, og neglene der deler seg nesten aldri :) Jeg liker også øynene mine etter jeg har sminket dem med eyeliner og øyenskygge.

Katte

30.08.2013 kl.22:25

Jeg har vel egentlig nettopp funnet ut at jeg har sosial angst, (har ikke fått bekreftet det av en som virkelig kan det men jeg har tatt tester og lest om det så jeg er ganske så sikker) og alt er ganske svart for meg akkurat nå, og den teksten du skrev her hjalp meg mye ♥ tusen takk!

Jeg hater alt ved meg selv, men jeg får mange komplimenter på at jeg er utrolig snill og at alle kan stole på meg. Så det jeg liker best med meg selv er at jeg er snill og en trofast person.

Er snill mot de fleste egentlig, alle unntatt meg selv. Jeg og meg er fiender så vi hater hverandre, sånn veldig mye..

Stå på Maria ♥♥ jeg heier på deg!!

31.08.2013 kl.13:09

Herlig! Du er så flink, jeg smiler når jeg leser det du skriver, du er så bra

Jeg er fornøyd med øynene mine og håret mitt, også er jeg litt fornøyd med personligheten min også!

Meg

31.08.2013 kl.21:02

Du er så utrolig nydelig, Maria!

Du virker som verdens snilleste person, og en som man virkelig kan snakke med <3

Hmm, jeg er fornøyd med øynene mine, også er jeg fornøyd med målbevisstheten min, haha verdens merkeligste ting å være fornøyd med, men det er jeg

Hilde Bakken

01.09.2013 kl.11:28

Åh, så bra skrevet! Jeg leser bloggen din fast, og det hjelper meg så sykt mye med selvtilliten min.

Aner ikke hva jeg er mest fornøyd med, det er så utrolig vanskelig å finne noe når hater både utseende ditt og personligheten din. I mine øyne er jeg en stygg, plagsom og til tider sjefete jente som ingen liker. Kanskje en teit tanke i og med at jeg har mange venner, men jeg føler hele tiden at jeg er den minst viktige i vennegjengen... Da jeg var mindre fikk jeg kommentarer slengt etter meg hele tiden, og selv om det ikke skjer så ofte nå, klarer jeg ikke å glemme det som ble sagt tidligere.

Jeg har fått en del kommentarer på øynene mine, så hvis jeg må velge en ting jeg liker best med meg selv må det bli de :)

01.09.2013 kl.12:24

Skjønnhetsflekken/føflekken jeg har over leppa. Det er ikke så mange har den :)

Og øynene mine, jeg har en slags flekk der óg.

Hanne

01.09.2013 kl.20:27

Jeg liker beina mine, og egenskapen min til å finne noe pent i alt.

eivor

02.09.2013 kl.15:37

Jeg liker fregnene mine, og øynene mine. Litt. Du er veldig veldig fin Maria, både på innsiden og utsiden.

02.09.2013 kl.17:03

Jeg har fint og godt hår.

Ella Marie

02.09.2013 kl.23:33

Det jeg liker best med meg selv er at jeg er meg selv. Du er utrolig flink til å sette ord på følelser, og det du skriver inspirerer meg veldig til å fortsette å skrive selv. Stå på videre som du gjør, du er nydelig.

Skriv en ny kommentar

Maria

Maria

17, Asker

instagram: krystallisert twitter: krystallisert snapchat: krystall1sert KONTAKT: krystallisertblogg@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits